A IV-a editie a Conferintei Internationale a Clusterelor din Transilvania “EU-ASIA Gateway” 2018
Suntem bucuroși să vă anunțăm ca “EU-Asia Gateway 2018 – The 4th Transylvanian International Clusters Conference” s-a desfășurat în Cluj-Napoca, România, între 16-18 Mai 2018.
EU – Asia Gateway 2018 – The 4th Transylvanian International Clusters Conference este un eveniment anual care a rezultat din necesitatea de a creea proiecte inovative comune, cu un impact major asupra comunității, dar totodată,și a industriilor din care membrii fac parte. Conferința a reunit peste 300 de participanți, atât din Romania, cât si din strainătate.
Conferința a adus impreună parteneri din Europa și Asia, precum clustere si companii cu interese în următoarele domenii: ITC, bioeconomie, agricultura, producția de mobilă, industrii creative sau turism.
In contextul menționat anterior, Northern Transylvania Clusters Consortium este o importantă asociație din Romania, în ceea ce privește generarea proiectelor si asigurarea mediului economic, ce are ca scop promovarea modelului de colaborare intercontinental, aducând astfel în prim-plan provocările globale.
Prezentările conferinței au facut referire la conceptele Open Innovation 2.0, unde, împreuna cu actorii triunghiului cunoașterii (companii, universități și administrația publică), au fost implicati si cetatenii.
Clujul este recunoscut international drept cel mai bun model de bune practice de colaborare și dezvoltare a clusterelor, fapt recunoscut de premiul castigat si anume Lumminary Award în 2017, in cadrul Lumminary Awards Gala sub umbrela conferintei Open Innovation 2.0 a Comisiei Europene, pentru crearea unui cadru inovativ foarte puternic:https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/open-innovation-20-conference-2017 . Conferinta a fost precedata în data de 16 Mai de o recepție de bun venit și o cină oferită de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Pentru a adăuga un plus de valoare acestei conferințe, s-a organizat un eveniment de matchmaking in data de 18 Mai, unde au fost invitate clusterele și companiile din toată Europa, și nu numai, pentru a discuta dcolaborarea în ceea ce privesc proiectele inovative care vor urma. Participanții au avut posibilitatea de a cunoaște potențiali parteneri de afaceri prin platforma matchmaking B2Match, pentru a facilita interacțiunea dintre reprezentanții companiilor și clusterele participante, pentru a da contur unor noi proiecte de colaborare.