Transylvanian Clusters

18
Mar

Cel mai bun manager de cluster din UE este o româncă: „România e ultima la inovare și digitalizare. Avem nevoie de educație tehnologică din clasele primare”

„România este la coada clasamentului european privind inovarea şi digitalizarea”, spune clujeanca Bianca Muntean, CEO-ul Transilvania IT Cluster, care a fost aleasă, zilele trecute, managerul de cluster european al anului 2019. România poate face saltul de pe această nefastă poziţie, spune specialista care a explicat pentru „Adevărul” care sunt paşii de urmat.

Clujeanca Bianca Muntean, managerul Transilvania IT Cluster, a fost aleasă, zilele trecute, managerul de cluster european al anului (2019 EU Cluster Manager of the Year). De asemenea, clujeanca face parte din grupul de experţi pe clustere al Comisiei Europene – care va oferi consiliere în ceea ce priveşte programul de finanţare Industry 2030, cel mai ambiţios proiect european de sprijinire a digitalizării şi inovării în economia europeană. În cazul primei distincţii, Muntean a fost aleasă de managerii clusterelor din UE pe baza muncii pe care a depus-o în cadrul Transilvania IT Cluster şi ARIES Transilvania; în ceea ce priveşte poziţia în grupul de experţi pe clustere al Comisiei Europene, clujeanca a fost singurul manager de cluster din Europa de Est invitat să participe la activităţile de consiliere. Într-un interviu pentru „Adevărul”, Muntean spune că suntem pe ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte digitalizarea şi inovarea, dar crede că România poate face „saltul” de care are nevoie pentru a scăpa de coada clasamentului. Specialista a explicat de ce avem nevoie pentru aceasta şi cum a ajuns managerul de cluster european al anului.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Leave a Reply