Transylvanian Clusters

8
Apr

Lumea afacerilor clujene în 2015. Cele mai importante evenimente de business

Cele mai importante structuri asociative de tip cluster din Regiunea de Nord-Vest a României au semnat un protocol de colaborare. Este vorba despre Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTechTransilvania Cluster, CLUSTER TREC – Transylvania Energy Cluster, Cluster Gusturi Transilvane și Transilvania LifeStyle Cluster.

“Prin semnarea protocolului de colaborare, conducerile clusterelor au marcat oraşul Cluj-Napoca ca fiind cel mai eficient oraș al României, principalul punct de coordonare și dezvoltare
al acestor structuri. În scopul prioritizării acțiunilor comune concrete, semnatarii au hotărât să emită periodic decizii și pe care să le facă publice”, se arată într-un comunicat remis presei.

Astfel, pentru anul 2016 au fost stabilite următoarele priorități ale noului consorţiu: inițierea și susținerea unor politici publice în ceea ce privește structurile de tip cluster, derularea unor acțiuni comune de promovare, identificarea și mobilizarea unor resurse comune în sprijinul cercetării, inovării și internaționalizării membrilor, dar și susținerea unor proiecte trans-sectoriale.

Cele şase structuri reprezintă împreună interesele a 258 de entități, atât din mediul economic, de cercetare și inovare, cât și din cel instituțional. Însumează 18.000 de angajați în regiune și cumulează o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde euro.

Leave a Reply