Transylvanian Clusters

25
Apr

Platforma de matchmaking B2Match, folosită în premieră la Cluj

Luna iunie aduce surprize și premiere naționale la nivel de inovație, unde altundeva decât în Silicon Valley-ul României, Cluj-Napoca! Astfel, în cadrul Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, 23-24 iunie, va fi folosită platforma de matchmaking B2Match, utilizată la toate marile evenimente și întâlniri organizate de Comisia Europeană. Este o premieră în România pentru un eveniment dedicat clusterelor, dar și în premieră pentru evenimentele de Business to Business din Transilvania.

Prin intermediul platformei B2Match, participanții vor avea posibilitatea de a-și insera profilurile lor, precum și ofertele/cererile de afaceri/de proiecte, în scopul identificării potențialilor parteneri. Totodată, participanții își vor putea stabili întâlniri B2B (Business to Business), C2C (Cluster to Cluster), B2C (Business to Cluster), pentru a discuta posibile modalități de cooperare.

Cei interesați se pot înregistra pe platformă până pe 7 iunie 2016, accesând https://www.b2match.eu/clustersmatchmaking. Participanții trebuie să specifice informații legate de tehnologia/produsele/expertiza pe care o oferă, tipul de cooperare de care sunt interesați și ce anume și-ar dori să discute cu potențialii parteneri de afaceri.

Profilurile create vor avea rolul unor cărți de vizită și vor fi vizibile tuturor celor înregistrați pe platformă. În perioada 8 aprilie – 7 iunie, cei înscriși vor avea posibilitatea de a stabili întâlniri cu partenerii pentru care optează, înscriși pe această platformă.

Pe 21 iunie, fiecare membru înscris va primi calendarul final cu programarea întâlnirilor pentru care a optat, sau unde a fost solicitat de alți membri și pe care nu le-a refuzat. În cadrul sesiunii de matchmaking, participanții vor putea construi conexiuni timp de 20 de minute, apoi va suna clopoțelul și va începe următoarea întâlnire.

Un eveniment etalon pentru „Capitala Europeană a Inovației iCapital”

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, la care participă reprezentanți ai clusterelor din toată Europa, este un eveniment unic prin abordarea inter-sectorială, care acoperă principalele domenii de activitate la nivel european: TIC, eficiența energetică, materialele noi, agricultura, mobilierul, industriile creative, ş.a. Evenimentul se va concentra asupra importanței inovării deschise în cadrul clusterelor și va reuni cercetarea și inovarea cu mediul de afaceri și cetățenii, încurajând colaborarea dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi diverse instituţii care oferă servicii.

Evenimentul promovează exemplele de bune practici identificate la nivelul Consorțiului Clusterelor din Transilvania, dând posibilitatea participanților să vadă rezultatele concrete ale impactului inovării deschise și colaborării în diferite ecosisteme.

“Consortiul Clusterelor din Transilvania (n.r.) este una dintre cele mai importante structuri de clustere, și care se transformă treptat în ecosistem. Nu, nu este doar o simplă alegere de cuvinte si nu sunt doar vorbe. Ecosistemele sunt radical diferite de clustere. Și vă invit la Conferință pentru a afla mai multe despre acest subiect”, a declarat Bror Salmelin, expertul pe Sisteme de Inovare al Comisiei Europene.

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este un punct principal de plecare pentru proiectul clusterelor si administratiei locale din Cluj de a înscrie orașul în anul 2018 la competiția europeană „Capitala Europeană a Inovației iCapital”, dat fiind ecosistemul de cercetare și business inovativ, cu care Clujul se poate mândri în ultimii ani.

Leave a Reply