Transylvanian Clusters

25
Apr

Cea mai performantă platformă de matchmaking în Cluj-Napoca

La Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, 23-24 iunie, va fi folosită platforma de matchmaking B2Match, utilizată la toate marile evenimente organizate de Comisia Europeană. Este o premieră în România pentru un eveniment dedicat clusterelor, dar şi în premieră pentru evenimentele de Business to Business din Transilvania.

Prin intermediul platformei B2Match, participanţii vor avea posibilitatea de a-şi insera profilurile lor, precum şi ofertele/cererile de afaceri/de proiecte, în scopul identificării potenţialilor parteneri. Totodată, participanţii îşi vor putea stabili întâlniri B2B (Business to Business), C2C (Cluster to Cluster), B2C (Business to Cluster), pentru a discuta posibile modalităţi de cooperare. Cei interesaţi se pot înregistra pe platformă până pe 7 iunie 2016, accesând https://www.b2match.eu/clustersmatchmaking. Participanţii trebuie să specifice informaţii legate de tehnologia/produsele/expertiza pe care o oferă, tipul de cooperare de care sunt interesaţi şi ce anume şi-ar dori să discute cu potenţialii parteneri de afaceri. Cărţi de vizită virtuale Profilurile create vor avea rolul unor cărţi de vizită şi vor fi vizibile tuturor celor înregistraţi pe platformă. În perioada 8 aprilie – 7 iunie, cei înscrişi vor avea posibilitatea de a stabili întâlniri cu partenerii pentru care optează, înscrişi pe această platformă. Pe 21 iunie, fiecare membru înscris va primi calendarul final cu programarea întâlnirilor pentru care a optat, sau unde a fost solicitat de alţi membri şi pe care nu le-a refuzat. În cadrul sesiunii de matchmaking, participanţii vor putea construi conexiuni timp de 20 de minute, apoi va suna clopoţelul şi va începe următoarea intalnire.

Cărţi de vizită virtuale

Profilurile create vor avea rolul unor cărţi de vizită şi vor fi vizibile tuturor celor înregistraţi pe platformă. În perioada 8 aprilie – 7 iunie, cei înscrişi vor avea posibilitatea de a stabili întâlniri cu partenerii pentru care optează, înscrişi pe această platformă. Pe 21 iunie, fiecare membru înscris va primi calendarul final cu programarea întâlnirilor pentru care a optat, sau unde a fost solicitat de alţi membri şi pe care nu le-a refuzat. În cadrul sesiunii de matchmaking, participanţii vor putea construi conexiuni timp de 20 de minute, apoi va suna clopoţelul şi va începe următoarea intalnire.

Capitala Europeană a Inovaţiei

Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, la care participă reprezentanţi ai clusterelor din toată Europa, este un eveniment unic prin abordarea inter-sectorială, care acoperă principalele domenii de activitate la nivel european: TIC, eficienţa energetică, materialele noi, agricultura, mobilierul, industriile creative, ş.a. Evenimentul se va concentra asupra importanţei inovării deschise în cadrul clusterelor şi va reuni cercetarea şi inovarea cu mediul de afaceri şi cetăţenii, încurajând colaborarea dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi diverse instituţii care oferă servicii. Evenimentul promovează exemplele de bune practici identificate la nivelul Consorţiului Clusterelor din Transilvania, dând posibilitatea participanţilor să vadă rezultatele concrete ale impactului inovării deschise şi colaborării în diferite ecosisteme. “Consortiul Clusterelor din Transilvania (n.r.) este una dintre cele mai importante structuri de clustere, şi care se transformă treptat în ecosistem. Nu, nu este doar o simplă alegere de cuvinte si nu sunt doar vorbe. Ecosistemele sunt radical diferite de clustere. Şi vă invit la Conferinţă pentru a afla mai multe despre acest subiect”, a declarat Bror Salmelin, expertul pe Sisteme de Inovare al Comisiei Europene. Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este un punct principal de plecare pentru proiectul clusterelor si administratiei locale din Cluj de a înscrie oraşul în anul 2018 la competiţia europeană „Capitala Europeană a Inovaţiei iCapital”, dat fiind ecosistemul de cercetare şi business inovativ, cu care Clujul se poate mândri în ultimii ani. Despre Consorţiul Clusterelor din Transilvania de Nord Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este organizată de 6 clustere importante din Transilvania de Nord, membre ale Consorţiului: Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTech Transilvania Cluster, TREC – Clusterul de Energie din Transilvania, Cluster Gusturi Transilvane şi Clusterul LifeStyle din Transilvania, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest, Enterprise Europe Network, TCI şi se bucură şi de sprijinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi a Asociaţiei Clusterelor din România – CLUSTERO. Consorţiul Clusterelor din Transilvania de Nord reprezintă peste 260 de entităţi din domeniul economic, cercetare şi inovare şi domeniul administraţiei publice. Companiile reprezentate de aceste clustere au peste 18.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 1,3 miliarde de euro.

Citeste mai mult: adev.ro/o5m7bh

Leave a Reply